19.11.2020

Zimní wellness v Korutanech

Na milovníky klidné dovolené čeká široká paleta možností relaxace a odpočinku. Blahodárná termální voda, sauna na povzbuzení imunity a plovárny s nádherným výhledem na korutanské hory a jezera vás přivedou na jiné myšlenky a rychle zapomenete na každodenní shon.

Termální koupele s různým zaměřením

Sloganem regionu zimních sportů Bad Kleinkirchheim je „ze sjezdovky do termálů“. Na výběr máte hned ze dvou termálních lázní. Termály Römerbad budou na ploše 12 000 metrů čtverečných hýčkat vaše tělo i duši. Na třech podlažích se nachází přes deset různých saun a z celého termálního areálu máte skvělý výhled přímo na svahy, kde můžete pozorovat lyžaře na sjezdovce Franze Klammera. V termálních lázních St. Kathrein na rodiny s dětmi čeká největší krytá vodní plocha v Korutanech a nejdelší tobogán ze všech korutanských termálních lázní. Termální voda v Bad Kleinkirchheimu přispívá ke zmírnění příznaků alergických onemocnění, migrény, vyhřezlých plotének a revmatismu.

 

Přibližně deset milionů litrů termální vody o teplotě 29,9 stupňů se na úpatí vrcholu Dobratsch každý den vlévá do prostorného bazénu s termální vodou v akvaparku Kärnten Therme ve Villachu. Zdejší zážitkový areál je nejmodernější na jihu Rakouska. Najdete v něm obří tobogány, plavecký bazén, zónu pro děti a zajímavé nabídky SPA. Náš tip: sauna při úplňku a plavecký kurz pro mořské panny.     

  

 

 

Vodní ráj

Celoroční koupání s jezerním wellness u Millstätter See nabízí 1. Kärnten Badehaus. Areál leží přímo u jezera a otevírá nádherný výhled na překrásnou okolní přírodu a hory. V nejrůznějších saunách, tepidáriu, solné parní lázni a nekonečném bazénu o ploše 60 metrů čtverečních a teplotě 35 stupňů si vychutnáte pobyt u jezera také během zimy. Také ve vodním ráji Werzer’s Badehaus  v Pörtschachu am Wörthersee strávíte velmi příjemné chvíle u jezera i během zimy. 

Otevřeno každý den pro hotelové hosty i pro návštěvníky Day Spa.

A pokud se chcete v korutanských jezerech vykoupat také v zimě, můžete například při novoročním plavání ve Veldenu am Wörthersee nebo ve vyhřívaných hotelových jezerních bazénech v hotelu Kollers u Millstätter See, Schlosshotelu Seefels u Wörthersee a v hotelu Hochschober u Turracher See v Turrachu, kde můžete spojit jezerní wellness v příjemně teplé vodě s úchvatným výhledem na jezero.

Vybrané wellness hotely se spa a/nebo jezerní saunou

K relaxaci vybízí nejen vyhřívané jezerní bazény, ale také četné wellness hotely s úžasným spa a jezerními saunami. Zde je jen malý výběr z nich: hotel Feuerberg ve středisku Gerlitzen vám v nekonečnému bazénu o délce 25 metrů otevře strhující výhled na panorama korutanských hor.

Hotel Ronacher 5*S v Bad Kleinkirchheimu vás bude na ploše 4500 m² hýčkat v úchvatném saunovém areálu, pěti termálních bazénech a relaxačních oázách.

Biohotel Daberer v Gailtalu již od roku 1978 zastává ekologickou koncepci a kromě nového wellness areálu nabízí také dostatek prostoru k relaxaci.

V hotelu Enzian u Weissensee na vás čeká jedna z nejhezčích jezerních saun v Korutanech.

Absolutní klid najdete v hotelu Almwellness-Hotel Tuffbad v Lesachtalu v nadmořské výšce 1200 metrů. 

Vrtoch přírody

I ta nejkrásnější zima musí jednou skončit. V Korutanech ale před koncem zimy nejprve dojde k jedné zvláštnosti. Během tání sněhu v oblasti Warmbad Villach vyvěrá potok Maibachl. Uprostřed lesa nedaleko hlavního pramene vznikla dvě jezírka, ve kterých se můžete pod širým nebem vykoupat v termální vodě o teplotě až 28°C. Voda má léčivé účinky při kardiovaskulárních onemocněních a osteoporóze. V roce 2005 byl potok Maibachl prohlášen za přírodní památku.  

 

Galerie / Download

© Kärnten Werbung / Franz Gerdl
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
© Kärnten Werbung / Gert Perauer

Čtěte více o dovolené v Korutanech

Sluncem zalité Korutany

19.11.2020

Prosluněné svahy v kombinaci s pořádnou dávkou jižanské pohostinnosti a výbornou korutanskou alpsko-jadranskou kuchyní vytváří dokonalou zimní dovolenou.

Dozvědět se více

Tipy pro zimní sezónu 2020/2021

19.11.2020

Podívejte se na 10 tipů pro zimní dovolenou v Korutanech plnou zážitků.

Dozvědět se více

Akční nabídky

19.11.2020

Podívejte se, jaké akce a balíčky nejen pro rodiny si lyžařská střediska v Korutanech připravila.

Dozvědět se více

Zábava s rodinou v zimních Korutanech

19.11.2020

V Rakouské nejjižnější spolkové zemi zažijí menší i větší návštěvníci nezapomenutelné chvíle.

Dozvědět se více